Karadeniz Havzası Yöresel El Sanatları ve Tatları Tanıtım Günleri Hazırlıkları Sürüyor

Karadeniz Havzası Yöresel El Sanatları ve Tatları Tanıtım Günleri Hazırlıkları Sürüyor
Eklenme Tarihi: 27 Ağustos 2014 | Toplam Okunma: 2159
Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2014 başında uygulanmaya başlanan “Tourism Paths of the Black Sea Region Project – BSB TOUR (Karadeniz Havzası Turizm Yolları Projesi” çerçevesinde gerçekleştirilecek olan “Karadeniz Havzası Yöresel El Sanatları ve Tatları Tanıtım Günleri” etkinliği için hazırlıklar devam ediyor.

“Karadeniz Havzası Yöresel El Sanatları ve Tatları Tanıtım Günleri” etkinliği 19 – 21 Eylül 2014 tarihleri arasında Tekirdağ sahil alanında düzenlenecek. 3 gün sürecek etkinliğe, İstanbul, Trakya Bölgesi, Doğu Marmara Bölgesi ve Yunanistan, Bulgaristan, Moldova, Ukrayna, Gürcistan ve Ermenistan’dan katılım bekleniyor. Organizasyonu ulusal ve yerel basın da takip edecek. Katılımcılar kendileri için ayrılan ücretsiz stantlarda yöresel el sanatları ürünleri ve yöresel tatların tanıtım ve satışını yapacaklar.
Organizasyonla ilgili çalışmalara ve katılımcıların belirlenmesine devam ediliyor.

Karadeniz Havzası Turizm Yolları Projesi Nedir? 

7 ülkeden 9 temsilci kuruluşun ortaklığı ile Karadeniz Havzasındaki turizmin sürdürülebilirliğin sağlanması, ortak ülkeler arasında turizm işbirliği ağı oluşturulması, sınır ötesi bir turizm ağının oluşturulmasıyla geleneksel ürünlerin üretimi ve pazarlanması, Avrupa ve Karadeniz Havzası ortak ülkelerde ürünlerin tanıtımı için değişik organizasyonların düzenlenmesi ve Karadeniz Havzasında yer alan yöresel tat ve gıdaların tanıtımı amacıyla 01 Ocak 2014 tarihinde başlayan projenin Türkiye’deki etkinlikleri Trakya Kalkınma Ajansı tarafından koordine ediliyor. 

Hedef bölgelerdeki turizmin ve geleneksel ürünlerin mevcut durumunun incelenmesi; turizm raporunun hazırlanması, anket çalışmaları, yöresel ürünlerin tanıtımı konusunda ihtisas gruplarının oluşturulması ve çalıştayların düzenlenmesi gerçekleştirilecek faaliyetler arasında yer alıyor. Proje kapsamında  ‘Karadeniz Havzasında Yöresel Ürünler ve Tatların Tanıtımı’ etkinliğinin Eylül 2014’te, Trakya ve Doğu Marmara Bölgesi ve 7 ortak ülkenin katılımıyla Trakya’da gerçekleştirilecek. Proje ortakları ise şöyle:

 

ENPI(Avrupa Komşuluk ve Ortaklık Aracı) Ortakları:

               1)Pazar Sorunları ve Ekonomik ve Ekolojik Araştırmalar Bilimi Ulusal Akademik Üniversitesi, Ukrayna

               2) Caucasus Uluslararası Turizm Merkezi, Gürcistan

               3)Cahu Ekolojik Danışmanlık Merkezi, Moldova

               4) Burgas Bölgesel Hükümeti, Bulgaristan

               5)Agricola (STK ), Ukrayna

               6)Gavar Devlet Üniversitesi, Ermenistan

 IPA Ortakları:

               1)Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA), Türkiye

               2)Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Türkiye

 

  Yükleniyor...