Karadeniz Havzası Geleneksel El Sanatları ve Tatları Etkinliği Sona Erdi

Karadeniz Havzası Geleneksel El Sanatları ve Tatları Etkinliği Sona Erdi
Eklenme Tarihi: 23 Eylül 2014 | Toplam Okunma: 2137
19 Eylül 2014 tarihinde resmi açılışla başlayan Karadeniz Havzası Geleneksel El Sanatları ve Tatları Etkinliği 21 Eylül 2014 tarihinde sona erdi.

Trakya Bölgesi kamu kurum ve kuruluşlarının resmi temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen açılış, Edirne Belediyesi bando ekibinin gösterisi ve yöresel ‘Bulama’ yapımıyla devam etti. Türk, Gürcü ve Bulgar Mutfağından yemeklerin sergilendiği etkinliğin ikinci gününde Kırkpınar Yağlı Güreşleri gösterileri ve Lüleburgaz Uçan Eller Kukla Evi’nin gösterisi katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisiyle sona eren etkinliğe ‘Turizm Yolları Projesi’ ortak ülkeleri Bulgaristan, Yunanistan, Gürcistan, Ukrayna, Moldova’nın yanı sıra Trakya ve Doğu Marmara Bölgesi’nden kurum ve kuruluşlar katıldı. Hedef ülkelerin yöresel tat, gıda ve el sanatları ürünlerinin, kültürel ve tarihi alanlarının ulusal/uluslararası alanda tanıtımının yapılması ve bilinirliğinin arttırılması, yöresel ürünlerin kullanımıyla yeni turizm ürünlerinin gelişimini ve iş birliği ilişkilerinin kurulmasını sağlamak amacıyla geliştirilen proje hedefine ulaştı. Üç bine yakın katılımcının ziyaret ettiği etkinlik sayesinde farklı kültürler birbiriyle buluşma fırsatı buldu. 

Genel Sekreter Şahin Kaymaçina Tatlısı Yaptı

Karadeniz Havzası Geleneksel El Sanatları ve Tatları Etkinliği kapsamında Mutfak Sanatları Uzmanı Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar MYO Öğretim Üyesi Ali Çakır, TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile Trakya Bölgesi’ne özgü Kaymaçina tatlısı yaptı. Tatlının tarifi ise şöyle:

Malzemeler:                                                   Hazırlanışı:                       

2 su bardağı toz şeker                           Toz şeker ve yumurta köpürene kadar bir kapta çırpıldıktan                 

5 yumurta                                                sonra üzerine vanilya, limon rendesi ve süt ilave edilerek

1 litre süt                                                 çırpmaya devam edilir. Orta derece fırında yaklaşık 55-60 dakika

1 adet limon rendesi                             pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra soğuk servis edilir.

5 gram vanilya

FOTOĞRAFLAR

Karadeniz Havzası Geleneksel El Sanatları ve Tatları Etkinliği Sona ErdiKaradeniz Havzası Geleneksel El Sanatları ve Tatları Etkinliği Sona ErdiKaradeniz Havzası Geleneksel El Sanatları ve Tatları Etkinliği Sona ErdiKaradeniz Havzası Geleneksel El Sanatları ve Tatları Etkinliği Sona ErdiKaradeniz Havzası Geleneksel El Sanatları ve Tatları Etkinliği Sona ErdiKaradeniz Havzası Geleneksel El Sanatları ve Tatları Etkinliği Sona ErdiKaradeniz Havzası Geleneksel El Sanatları ve Tatları Etkinliği Sona ErdiKaradeniz Havzası Geleneksel El Sanatları ve Tatları Etkinliği Sona Erdi

DİĞER AB İşleri Temas Noktası Haberleri

Avrupa Gençlik Fırsatları Tanıtıldı18 Ekim 2017 Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Mali Destek Programı – COSME Programı Eğitimi10 Ekim 2017 Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yerel STK’lara yönelik olarak uygulanacak olan “Yerel STK’lar Hibe Programı” için yararlanıcı başvurularına dair duyurular yayınlanmıştır.18 Ağustos 2017Toplam bütçesi 2.500.000 Avro olan hibe programının amacı sivil toplum kuruluşlarını ve aktivistleri destekleyecek yasal ve finansal ortamı iyileştirmek, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini güçlendirmek ve sivil toplum kuruluşlarının yönetsel ve kurumsal kapasitelerini geliştirmektir. Erasmus+ Gençlik Programlarına Başvurular Devam Ediyor!15 Ağustos 20172014-2020 yılları arasında uygulamaya konulan Erasmus+ programı altında bulunan Erasmus+ Gençlik programlarına başvuruların üçüncü dönemi 04 Ekim 2017 tarihine kadar devam etmektedir. Erasmus+ Gençlik programları, gençler, gençlik alanında çalışanlar ve gençler için yapılacak projelere dahil olmak isteyenlere fırsatlar sunmaktadır. Sürdürülebilir Turizm Destek Programları Başvuruları Başlamıştır. 10 Temmuz 2017Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Anadolu Efes Grubu işbirliği ile Gelecek Turizmde adıyla yürütülen Sürdürülebilir Turizm Destek Programları başvuruları başlamıştır.
  Yükleniyor...